Selawat Tafrijiyyah


Ayat 21-24 surah Al-Hasyr :
Maksudnya: Kalau sekiranya Kami turunkan Al-Quraan ini kepada sebuah gunung, pasti kamu akan melihatnya tunduk terpecah belah disebabkan ketakutannya kepada Allah. Dan perumpamaan-perumpamaan itu Kami buat untuk manusia supaya mereka berfikir.

Dialah Allah Yang tiada Tuhan selain Dia, Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, Dia-lah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Dialah Allah Yang tiada Tuhan selain Dia, Raja, Yang Maha Suci, Yang Maha Sejahtera, Yang Mengaruniakan Keamanan, Yang Maha Memelihara, Yang Maha Perkasa, Yang Maha Kuasa, Yang Memiliki segala Keagungan, Maha Suci Allah dari apa yang mereka persekutukan.

Dialah Allah Yang Menciptakan, Yang Mengadakan, Yang Membentuk Rupa, Yang Mempunyai Asmaaul Husna. Bertasbih kepadaNya apa yang di langit dan bumi. Dan Dialah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.


Solusi isu 42~ Bukankah dengan mengingati ALLAH hati akan jadi tenang~ Duhai hati berbisiklah dengan ketenangan, cambahkan rasa takut dan harap pada Allah semata.... jauhkan pergantungan daripada makhlukNYA~


~Punyai satu hati yang bisa menilai adalah lebih baik daripada punyai seribu teman ~ Lintasan hati ini.Hanya orang yang tenang dapat memberikan ketenangan~ Make me strong ya ALLAH.

0 komentar:

Catat Ulasan